Šahovski savez Primorsko-goranske županije

Kadetsko prvenstvo države – Hajdinić zlatna, Zagorac, Sundać i Golubović srebrni

Novosti |

Od 21. do 27. lipnja u hotelu Medena u Trogiru odigrana  su pojedinačna prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje u konkurencijama do 7, 9, 11, 13 i 15 godina. Između 323 igrača i igračica nastupila su i 22 predstavnika Primorsko-goranske županije, a zlato je osvojila Ema Hajdinić(Kraljevica) do 13 godina, srebro Ivano Sundać(Crikvenica) do 15 godina, Lara Zagorac(Rječina) do 13 godina i Erik Golubović(Rijeka) do 11 godina.

U konkurencij kadetkinja do 13 godina Ema Hajdinić i Lara Zagorac dominirale su cijelim natjecanjem, a tek je malo više iskustva prevagnulo da zlato osvoji Ema. Erik Golubović vodio je veći dio prvenstva do 11 godina ali je remijem u predzadnjem kolu protiv Ivančića(Crikvenica) dozvolio izvrsnom Ivanu Močiću iz Šibenika da ga stigne. Na kraju su oboje imali velikih 8 bodova iz 9 partija, a tek pola boda po dodatnim kriterijima presudilo je u korist mladog  Šibenčanina. Prava drama odvijala se i u konkureciji kadeta do 15 godina gdje su četiri igrača sakupila po 7 bodova i dijelila prvo mjesto. Opet su presudili dodatni kriteriji, takozvani „Buchholz“ zbroj bodova protivnika sa kojima je igrač igrao, a Ivanu Sundaću je naslov prvaka izmakao za samo pola boda.

Treba spomenuti da su, uvrstivši se, u sam vrh jako dobre rezultate postigli i Ivan Ivančić(Crikvenica) 4. Noa Kašelić(Goranka) 5. do 11 godina, Škiljan Tara(Crikvenica) 6. Lana Golubović 9. do 11 godina, Ivano Tomljanović(Crikvenica) 10. do 15 godina, Voloder Tesa(Goranka) 10. do 9 godina.

Detaljne rezultate možete pogledati na linku: https://chess-results.com/tnr644173.aspx?lan=13&art=1&rd=9

© Šahovski savez Primorsko-goranske županije
GDesigns. Sva prava pridržana.
Na vrh