Šahovski savez Primorsko-goranske županije

Pobjedom Čubrića završilo 12. Otvoreno prvenstvo Primorsko-goranske županije u šahu za mlade

Novosti |
U Šahovskom domu Rijeka 18. i 19. lipnja odigrana su dva turnira: „Dani Sv. Vida“ kao glavni turnir te „Moj prvi rejting“ za kadete do 12 godina sa manje iskustva. Nakon dva dana i 6 odigranih kola tempom od 30 min za cijelu partiju te 30 sec dodatka po potezu, uvjerljiv je na glavnom turniru bio Andrija Čubrić (Šk Rijeka) sa svih 6 pobjeda čime je ponovio uspjeh sa posljednjeg turnira odigranog 2020. godine.
Drugo mjesto pripalo je mladoj nadi riječkog i hrvatskog šaha, 9 godišnjem Eriku Goluboviću (ŠK Rijeka) koji je osvojio 4,5 boda, a treći je sa 4 boda Vid Krešić (ŠK Crikvenica). U konkurenciji djevojaka najuspješnija je bila Luna Vukoja (ŠK Novi Zagreb) sa 3,5 boda ispred Laure Nakićen (ŠK Rijeka) i Ene Ban (ŠK Crikvenica) koje su osvojile po 3 boda. Najbolji kadet i kadetkinja bili su Vilim Kvaternik (ŠK Kraljevica) i Luce Mudražija (ŠK Crikvenica), a najbolji mlađi kadet i kadetkinja Lovro Zrnić (ŠK Rijeka) i Tara Škiljan (ŠK Crikvenica).

Na turniru Moj prvi rejting nastupilo je 14 igrača iz 5 klubova, odigrano je 5 kola, a najuspješniji sa svih 5 pobjeda bio je Vedran Kaloci (ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod). Tri i pol boda osvojili su Maksim Manestar i Dominik Bolanča (oba ŠK Rijeka) a zbog dodatnih kriterija srebro je pripalo Maksimu a bronca Dominiku. Sa 2 osvojena boda najbolja djevojčica bila je Mila Rekić (ŠK Rijeka).

© Šahovski savez Primorsko-goranske županije
GDesigns. Sva prava pridržana.
Na vrh