Šahovski savez Primorsko-goranske županije

U Puntu održan naš ljetni kamp za mlade

Novosti |

Šahovski savez PGŽ je u suradnji sa ŠK Draga, Općinom Punat, TZ Punat i CK Maribor od 6. do 14. kolovoza organizirao Šahovski kamp za mlade u Puntu.

Polaznici su bili podijeljeni u tri skupine: napredni, klupski igrači i početnici. S naprednima je radio velemajstor Ognjen Cvitan, a u osam dana odradili su više od 40 sati treninga. Klupske igrače podučavali su IM Hrvoje Jurković i FM Ivan Mandekić, dok su o početnicima brinuli instruktori Andrea Starčević i Bojan Birk. Svima zainteresiranima bio je omogućen smještaj u Omladinskom ljetovalištu “Frankopan” Crvenog križa Maribor, te se u školu šaha pored polaznika s otoka Krka uključio i velik broj Slovenaca.

U sklopu kampa održana je i tradicionalna simultanka velemajstora Cvitana s polaznicima škole šaha te puntarskim gostima. Iako je bilo predviđeno da se igra na 15 ploča, zbog velikog interesa Cvitan je imao 19 protivnika i zabilježio 15 pobjeda, 3 remija i jedan poraz. Po pola boda osvojili su Ranko Glad (Kraljevica), Luka Karlušić (Zagreb) i Zvonimir Premelić (Zagreb), a do pobjede nad velemajstorom došao je 11-godišnji Din Mihovilić Vasilijević iz Polja (Dobrinj).

Kao i svake godine, ljetna škola šaha završila je šahovskim turnirom za mlade “Anastasijin kup” koji je okupio 63 igrača, a nastupili su u dvije skupine: mladi i škola šaha.
U grupi “mladi” pobijedio je Sandro Šafar ispred Luke Karlušića i Lare Desnice, a u grupu “škola” najbolji je bio Lovro Zrnić, ispred Nikole Radivoja i Marka Poljaka.
Rezultati:
mladi: http://chess-results.com/tnr462797.aspx?lan=13&art=1
škola: http://chess-results.com/tnr462798.aspx?lan=13&art=1

© Šahovski savez Primorsko-goranske županije
GDesigns. Sva prava pridržana.
Na vrh