Šahovski savez Primorsko-goranske županije

Održan ljetni kamp i turniri ŠS PGŽ

Novosti |

Od 2. do 6. srpnja u Puntu je održana 14. ljetna škola šaha – “Anastasijino šahovsko ljeto”, u organizaciji ŠK “Draga”, a pod pokroviteljstvom Općine Punat i Turističke zajednice Punat. Zajedno s ljetnom školom šaha po četvrti put je organiziran i ljetni kamp u organizaciji Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije.

Kompletan program sastojao se od šahovskih radionica i treninga koje su vodili velemajstor Ognjen Cvitan, FIDE-majstor Ivan Mandekić i FIDE-sudac Bojan Birk, šahovskih turnira “Anastasijino šahovsko ljeto” te simultanke velemajstora Ognjena Cvitana, a sudjelovalo je preko 60 mladih šahista iz Hrvatske i Slovenije.

Treninzi su održavani u zgradi Općine Punat, a smještaj je organiziran u Omladinskom odmaralištu Crvenog križa Maribor u Puntu.

Nakon četverodnevne škole i treninga, polaznici kampa imali su priliku provjeriti stečeno znanje na šahovskim turnirima. Glavni turnir okupio je 27 igrača, a očekivano je pobijedio FM Teo Tomulić s 5 bodova iz 5 partija. Medalje su osvojili drugoplasirani Sandro Šafar, četvrti Oliver Živčić i peti Gabrijel Mažuran te tri najbolje djevojke: trećeplasirana Katarina Bogdanić, osma Lara Desnica i deseta Lara Zagorac.

Na turniru početnika, od kojih su se neki ovo ljeto prvi put susreli sa šahovskim figurama, pehar za pobjednika osvojio je Din Mihovilić-Vasiljević iz Dobrinja s 4,5 bodova (iz 5). Medaljama su nagrađena još tri najbolja dječaka: 2. Tinej Murko iz Maribora, 3. Lovro Zrnić iz Rijeke i 5. Rock Hunjadi iz Punta, te tri najbolje djevojčice: 4. Špelca Vičič iz Nove Gorice, 6. Petra Žic iz Punta i 8. Veronika Bakarova-Kjoseva iz Maribora. Utješne nagrade – medalje dobila su tri najbolja Puntara: 9. Fran Šulina, 10. Luka Žic i 11. Emanuel Žic.

Počasni gost kampa i turnira “Anastasijino šahovsko ljeto” bio je Valerij Golubenko, otac naše reprezentativke Valentine Golubenko, koji je u suradnji sa šahovskom kućom “Chessbase” darovao tri šahovska kompjutera najuspješnijim polaznicima kampa – Katarini Bogdanić (Krk), Lari Zagorac (Dražice) i Dinu Mihovilić-Vasiljević (Dobrinj).

Program je zaključen simultankom velemajstora Ognjena Cvitana na 17 ploča, a mladi polaznici kampa pružili su snažan otpor i izborili čak četiri remija; uspješni su bili braća Maks i Mark Vičič iz Nove Gorice, Oliver Živčić iz Duge Rese i Gabrijel Mažuran iz Viškova.

© Šahovski savez Primorsko-goranske županije
GDesigns. Sva prava pridržana.
Na vrh