Šahovski savez Primorsko-goranske županije

Na veteranskom EP Rusija pobijedila i u 50+ i u 65+

Novosti |

Momčadi Rusije pobijedile su obje kategorije na Europskom ekipnom prvenstvu za veterane koje je odigrano u Malom Lošinju od 18. do 26. rujna. U kategoriji 50+ Rusija je podijelila prvo mjesto s Hrvatskom, a presudio je dodatni kriterij – olimpijski soneborn, u prilog Rusima.

Za Rusiju su igrali velemajstori Vladimir Burmakin (5/7), Jevgenij Gleizerov (6/7), Ruslan Ščerbakov (6½/7), Jurij Jakovič (7/7) i Ildar Ibragimov (7/8), a za Hrvatsku velemajstori Zdenko Kožul (8½/9 – proglašen najuspješnijim igračem na prvoj ploči), Robert Zelčić (7½/9), Bojan Kurajica (7/9) i Nenad Ferčec (8,5/9). Treće mjesto pripalo je momčadi Europan Chess Academy iz Maribora (Adrian Mihaljčišin, Georg Mohr, Vojko Mencinger, Damjan Plesec). Druga momčad Hrvatske igrala je u sastavu Emilio Fućak (ŠK “Kvarner” Rijeka, ½/1), Damir Šulc (1½/8), Hrvoje Dusper (4/8), Zlatko Martić (6½/8), Boris Tirkajla (ŠK “Lošinj”, 3/7) i zauzela peto mjesto.
Njemačka, kao jedina ženska ekipa koja je sudjelovala, automatizmom je dobila trofej u ženskoj konkurenciji.
U kategoriji 65+ uvjerljiva pobjeda Rusije – Jurij Balašov (4½/7), Jevgenij Svešnjikov (6½/7), Jevgenij Kalegin (7/8), Vladimir Željnin (7½/8) i Nikolaj Puškov (4½/6) imali su četiri meč-boda prednosti nad Švedskom i Njemačkom.
U kategoriji 50+ sudjelovalo je trinaest, a u kategoriji 65+ igralo je šesnaest ekipa – sveukupno 29 ekipa iz petnaest zemalja.

Rezultati:
preko 50 godina
preko 65 godina

© Šahovski savez Primorsko-goranske županije
GDesigns. Sva prava pridržana.
Na vrh